23.7 C
București
joi, august 5, 2021
- Reclamă -

Volkswagen pierde pozitia de cel mai mare producator de automobile din lume

- Reclamă -

Volkswagen pierde pozitia de cel mai mare producator de automobile din lume.

Producatorul Toyota Motor Corp a depasit gigantul Volkswagen AG in 2020,devenind cel mai bine bine vandut productor de automobile din lume,fiind prima data cand grupul japonez a obtinut acest titlu in cnci ani.
Vanzarile grupului Toyota , incluzand si filialele sale Daihatsu Co si Hino Motors Ltd , pentru acest an, a fost de  9.53 milioane de unitati,a declarant joi compania,in comparatie cu cei de la VW care au anuntat la ineputul acestei luni ca au vandut 9.31 milioane de unitati.
Victoria pentru Toyota a venit,desi anul 2020 a fost un an dezastruos pentru producatorii de automobile.Desi spre sfarsitul anului  2020,cererea de masini s-a redresat ,inchiderea fabricilor si a showroom-urilor in primavara lui 2020, au fost suficiente pentru a reduce vanzarile cu 14 % fata de 2019,potrivit unei estimari furnizate de HIS Markit.
Grupul VW este o prezenta puternica pe piata auto din Uniunea Europeana ,unde vanzarile au scazut cu 24% ,la mai putin de 10 milioane de unitati in 2020,potrivit Asociatiei Producatorile de Automobile Europene. Pentru producatorul german ,scaderea de 15% a fost cea mai mare din ultimii zece ani.
Toyota, pe de alta parte , are o prezenta mai mare in America,unde vanzarile totale de automobile din tara au scazut cu 15% in 2020.Vanzarile de automobile la nivel global al producatorului japonez au scazut cu 11%.Desi America a avut cea mai mare rata de deces provocata de SARS-COV 2 , nu au avut aceleasi blocaje ca in Europa.
Purtatorul de cuvant Toyota, Chisato Yoshifuji declara ca : “Bineinteles ca numarul de unitati vandute a fost mai mic decat in anul precedent, din cauza raspandarii de coronavirus,dar pentru caToyota si partenerii sai au fost capabili sa puna in aplicare cu atentie masuri de combatere a raspandirii virusului, am putut sa ne continuam activitatea  si sa mentinem declinurile anuale la un nivel cat mai redus.”
Inainte de 2020 , VW i-a depasit pe cei de la Toyota, in fiecare an , incepand din 2015.Potrivit analistilor,rezultatele celor doua companii de anul trecut ,ar putea indica o tendinta care se va mentine si in viitor.In timp ce VW se asteapta ca in 2021 sa aiba o crestere din nou si sa depaseasca Toyota ,producatorul japonez preconizeaza ca pana in 2025 ,vor continua sa creasca,spun specialistii.
Efortul celor de la VW de a produce mai multe autovehicule electrificate,ar trebui sa duca la o crestere a vanzarile in acest an , dar inchiderile provocate de virus continua sa aiba un impact negativ,declara analistii.

- Reclamă -
SourceBloomberg

Articole noi

- Reclamă -

Articol asemanator

- Reclamă -