23.7 C
București
joi, august 5, 2021
- Reclamă -

Termeni auto explicati pe intelesul tuturor

- Reclamă -

In articolul ce urmeaza, vrem sa va punem la dispozitie un dictionar auto ,care cuprinde toti terminii auto pe care fiecare conducator/conducatoare auto sau viitorii conductari auto s-ar putea sa se loveasca de ei, de la cei mai comuni termeni pana la cei mai putin cunoscuti.

Chiar si cei pasionati de auto,pot fi incurcati de anumiti termeni auto,iar dictionarul pe care noi dorim sa il punem la dispozitia dvs sa fie cat mai usor de utilizat ,si sa va salveze atunci cand veti ajunge in fata mecanicul care va incepe sa va comunice problema masinii,dar in termeni tehnici si nu in cei pe intelesul tuturor.

ABS - (in limba engleza Antiblock System ) Este un sistem de siguranta prin care se evita blocarea rotilor pentru a nu pierde controlul volanului.

Actuator - Motoras care actioneaza mici mecanisme

Admisie - Intrarea amestecului aer-carburant in cilindru. Parte a ciclului unui motor cu ardere interna pe parcursul careia incarcatura proaspata de aer patrunde in incinta cilindrului, unde urmeaza sa fie aprinsa.

Alternator - Alternatorul este dispozitivul electromecanic care are rolul de a convertii energia mecanica in energie electrica. De obicei, alternatoarele folosesc camp mecanic rotativ, dar exista si alternatoare de curent alternativ lineare, mult mai rar folosite. In principal termenul de alternator este folosit cu referire la dispozitivele rotative de mici dimensiuni actionate de motoarele cu ardere interna ale automobilelor si alte tipuri de motoare cu ardere interna. Alternatoarele sunt in mod obisnuit asezate in partea din fata a motorului fiind actionate de arborele cotit si sunt formate din carcasa alternator, inele colectare curent, regulator voltaj, perii colectare curent, diode redresare curent, regulator, rotor, stator, rulment alternator, montura rulment, ax, flansa sau pinion alternator si elicea de racire.

ASC -Anti-slip Control - Sistem anti-alunecare roti

Cruise Control - In limba romana denumirea este tempomat, termen ce face referire la unitatea ce are ca scop reglarea vitezei si crearea posibilitatii de mentinere a aceleiasi viteze automat. Tempomatul functioneaza la viteze de peste 30 de kilometri la ora si mentine viteza fara ca soferul sa fie nevoit sa foloseasca pedala de acceleratie. In momentul in care viteza este mai mica decat valoarea memorata, calculatorul de bord utilizeaza functia de accelerare pentru a corecta.

Foaie de arc - Element elastic specific, in general, suspensiilor rigide, compus din mai multe lamele flexibile de otel, usor curbate si de lungimi variabile, foaia cea mai lunga fiind cea de deasupra, care asigura legatura cu caroseria. Este cunoscut ca si arc lamelar.

Vibrochen - Arbore cotit

Volanta masa dubla - test

- Reclamă -

Articole noi

- Reclamă -

Articol asemanator

- Reclamă -