Cum putem afla daca avem probleme cu alternatorul sau electromotorul masinii.

0
76

Cum aflam daca avem probleme cu alternatorul sau electromotor la masina ?

Se intampla sa avem aceasta dilema si nu stim exact daca avem probleme cu alternatorul sau electromotorul. In acest articol vom discuta cum putem afla care este problema masini simplu si rapid.
Daca motorul masini este pornit sau te afli in miscare cu masina si ai martorul de baterie auto aprins in bord pot fi doua cauze, una ar fi ca alternatorul nu mai incarca in parametri iar a doua problema ar fi cureaua de accesorii care face legatura intre fulia de alternator si fulia de la vibrochen.Totusi daca cureaua de la alternator nu este rupta si martorul de baterie este aprins in bord chiar si dupa ce motorul este pornit, acel martor indica ca alternatorul nu incarca bateria auto.
Ca sa afla daca avem o problema cu electromotorul avem mai multe variante.Daca suspectezi ca ar fi bateria de vina cea mai  rapida metoda este sa incerci sa pornesti masina ta alimentand-o cu cabluri de curent de la bateria altei masini.
Daca masina nu porneste nici cand iei curent de la alta masina poate fii din cauza cablurilor care nu fac bine contact sau bateria masinii tale a fost descarcata complet si in acest caz ori trebuie incarcata pe redresor sau pusa alta baterie.
Cand un electromotor este stricat el nu mai scoate acel sunet specific care invarte motorul pentru al porni, de regula se aude un mic tac si atat.